Založ si blog

Glváč na odpis! Nahradiť ho môže mladší káder, bratislavský poslanec M. Borguľa

Niekoľko dní dozadu sa konal snem strany SMER – sociálna demokracia. Počas neho zaznelo viacero pekných slov a myšlienok. Vyzerá to tak, že sa vedenie strany rozhodlo po voľbách do VÚC konečne konať.

Na straníckom sneme v Martine najviac zarezonovalo odstúpenie ministra kultúry Mareka Maďariča z postu podpredsedu. Za nového podpredsedu bol zvolený košický primátor Richard Raši. Až ako druhoradá sa do médií dostávala informácia, že SMER potrebuje omladiť o nových ľudí. Spomínala sa aj zmena vo vedení niektorých krajov. Vôbec sa však nevylučuje, že ku zmene dôjde aj v Bratislavskom kraji. Práve tu je SMER – sociálna demokracia najslabší. Strana v kraji pod vedením bývalého ministra obrany Martina Glváča nepriniesla strane žiaden úspech a noví členovia sa v hlavnom meste vôbec nehlásia. Aktivity občasne organizuje mládežnícka organizácia strany Mladí sociálni demokrati, ale nie strana samotne. Je zrejmé, že Martinovi Glváčovi na Bratislavskom kraji z politického hľadiska vôbec nezáleží. Dôkazom sú už spomínané župné voľby. So súčasných straníkov v kraji sa do župného zastupiteľstva prebojoval iba jeden a to bratislavský poslanec za mestskú časť Staré Mesto Martin Borguľa.

Politicky mladší známy Martin už dlhodobo robí dobré meno strane SMER a aj vďaka svojim aktivitám je stále populárny v meste kde žije a v obvode kde pravidelne kandiduje.

Jeho pozíciu potvrdzuje aj posledný výsledok v župných voľbách, kde dosiahol Martin Borguľa nádherných 4 472 hlasov! Preto je na mieste povedať, že ak má byť transformácia v strane SMER úspešná z dlhodobého hľadiska, malo by dôjsť k zmenám hlavne tam kde je strana najslabšia. A to v Bratislavskom kraji. Martin Glváč kvôli svojmu vystupovaniu už nie je tak obľúbený a preto sa naňho aj vlastní straníci neradi obracajú, pretože jeho primárny záujem je niekde inde.

Narážam celkovo na jednu vec, a tou je logika. Je logické, že by už opotrebovaného politika nahradil mladší, s rovnakými skúsenosťami, komunikačne zdatnejší a hlavne ľuďom bližší. Touto osobou je práve Martin Borguľa, ktorý dáva prednosť občianskym záujmom pred tými straníckymi. Vďaka tomu je vhodný na post šéfa Bratislavského kraja strany SMER. To či sa tak stane, alebo k niečomu dôjde bude záležať od vedenia strany. No je dobré, že Martinovi Borguľovi záleží aj na tom, aby sa strana dostala na tie správne koľaje a preto inicioval aj stretnutie s predsedom strany SMER Róbertom Ficom.

Zmenu ohlasoval aj samotný Martin Glváč v (https://domov.sme.sk/c/20689250/glvac-zo-smeru-vymenime-starych-a-vyhorenych-ludi.html). Zabudol ale dodať, že musí mať trochu sebareflexie. Našťastie tu reagoval Martin Borguľa, ktorý tým dal jasne najavo Martinovi Glváčovi kam patrí.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/sk_SK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.11'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Preco v Smere zacali mudrovat o "unave materialu" a "potrebe vymeny" najviac ti, ktorych treba vymenit?😱😩😂🤔

Posted by Martin Borguľa on 6. november 2017

Verím, že všetko dopadne dobre a SMER – sociálna demokracia sa bude tak môcť opäť pochváliť krajským predsedom, ktorý robí pre ľudí a ktorým na nich záleží.

Krúpa novým primátorom Bratislavy?

16.04.2018

V Bratislave sa nám zvolebnieva a kandidáti na prvého muža mesta začínajú pomaly vyliezať zo svojich brlohov. Niektorí sú po dlhom zimnom spánku poriadne hladní a už si brúsia zuby na lukratívne kšefty pre seba a svojich kamarátov, iní sa chcú pred svojim definitívnym koncom ešte poriadne napratať. Medzi nimi všetkými vyčnieva postava starostu Záhorskej Bystrice Jozefa [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 14668x
Priemerná čítanosť článkov: 7334x

Autor blogu

Kategórie